Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Marrim 8 feta ananasi, i'u kullojmë lëngun, i fshijmë me letër kuzhine dhe i lëmë mënjanë.
Mishin nuk e presim në feta, por për së gjeri, si fletë libri, duke llogaritur që te secila prerje të futim një rrotëz ananasi, (8 prerje afërsisht).
E kriposim dhe e lyejmë me pak piper midis fetave të prera dhe vendosim një fetë ananas te secila prerje.
E lidhim mishin me spango kuzhine në formë kryqi disa herë dhe e lyejmë me pak kripë e piper nga jashtë.
Në një tenxhere të madhe hedhim vajin e ullirit, vendosim mishin dhe gjethet e sherbelës.
E skuqim për 7-10 minuta me flakë të lartë duke e rrotulluar nga të gjitha anët që të krijojë kore dhe të ketë marrë ngjyrë të artë.
Për rrotullimin e tij, nuk përdorim pirun, por lugë druri ose spatul, që të mos e shpojmë sepse kështu do të humbte lëngjet e tij dhe si rezultat do të kishim një rosto të thatë nga brenda.
Ulim flakën, hedhim lëngun e ananasit të një konserve, vendosim sipër kapakun dhe e lëmë në zjarr shumë të ulët për 90 minuta.
Pas kësaj kohe heqim kapakun, shtojmë gjalpin dhe e lëmë në zjarr edhe për 30 minuta të tjera afërsisht, por do të llogaritim që në tenxhere të mbetet pak lëng.
Nëse ka mbetur pak mund të shtojmë nga lëngu i ananasit të kutisë tjetër.
Gjatë gjithë kohës së zierjes, mishin e rrotullojmë çdo 30 minuta për t’i dhënë mundësi që të ziejë njësoj nga të gjitha anët.
Kur mishi të ketë zierë, e heqim nga tenxherja e mbështjellim me letër varaku dhe e lëmë të pushojë.
Në tenxheren ku kishim zierë mishin, hedhim 6-8 rrotëza ananasi.
I lëmë në zjarr të ulët për 3-4 minuta, i kthejmë që të lagen njësoj me lëngun dhe më pas i heqim së bashku me gjethet e sherbelës.
Marrim një lugë kafeje me niseshte, e tretim me pak ujë të ftohtë në një gotë dhe e hedhim te lëngu që na ka mbetur në tenxhere duke e përzierë vazhdimisht.
Kur të shohim që lëngu është trashur, e heqim nga zjarri. Roston e presim kur të jetë e vakët dhe e shërbejmë së bashku me fetat e ananasit dhe salcën e krijuar.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment