Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Kjo recetë ju tregon si të përgatisni pastat e famshme rigatoni me salcë domatesh të freskët, kërpudha dhe shumë përbërës të tjerë që padyshim do ia shtojnë lezetin kësaj tryezës. Ju bëftë mirë dhe pse jo, ndajeni recetën edhe me miqtë tuaj!
Zieni pastat me metodën e zakonshme, por jo plotësisht në mënyrë që t’i lëmë pak aldente.
Ndërkohë në një tigan me pak vaj ulliri skuqni qepën, hudhrën dhe pas disa minutash shtoni kërpudhat. I trazoni mirë, shtoni salcën e domateve, borzilokun, djathin, kripën dhe piperin.
I përzieni mirë dhe i lini në një nxehtësi mesatare për 3-5 minuta. Shtoni kremin e djathit.
Tani shtoni lëngun e makaronave dhe e lini salcën në zjarr për 2 minuta të tjera.
Ndërkohë kulloni makaronat dhe i lini në tenxhere. Sipër i shtoni salcën që përgatitët dhe i përzieni mirë. I lini për 2-3 minuta në zjarr të madh.
Më pas i hiqni, i shërbeni të ngrohta sepse koha për t’i shijuar erdhi! Për servirje mund t’i shtoni sërish pak djathë të grirë parmixhano dhe pak borzilok.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment