Nga https://www.neps.al
">admin4 Mars, 2019 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 2 minuta
Recetat me bazë çokollatën rozë, trendi absolut i ushqimit për 2019-ën
Mousse, glasse dhe salca të ndryshme: Si të kënaqeni në kuzhinë me çokollatën rozë ose çokollatën e re Ruby për t’i dekoruar ëmbëlsirat në modalitetin pink?
Çokollata Ruby është definuar si trendi ‘par excellence’ në vitin 2019 nga ‘The Barry Callebaut Group’. Sigurisht, kjo çokollatë do të flasë për veten sepse është i vetmi inovacion unik dhe i vërtetë në botën e çokollatës për dekada të tëra. Deri tani, të apasionuarit mbas çokollatës mund të zgjidhnin mes asaj fondente, me qumësht ose të bardhë, por tashmë çokollata rozë ka zgjeruar gamën e zgjedhjeve jo vetëm në llojet që blejmë, por edhe në mënyrën si përgatisim ëmbëlsirat?
Më poshtë do t’ju tregojmë një recetë, por më parë le të shuajmë disa kuriozitete. Për shembull, nga derivon çokollata rozë (e gjitha natyrale)? Përgjigjia: Nga një lloj i veçantë i kakaos. Po shija është ndryshe nga çokollata e zakonshme? Po, çokollata Ruby na prezanton një shije më afër frutave. Kush e ka zbuluar? Grupi ‘Barry Callebaut’ në qendrën e tij të zhvillimeve dhe kërkimeve, pas 10 vitesh punë.
Më poshtë do t’ju tregojmë recetën e një salce me bazë çokollate rozë me të cilën mund të zbukuroni muffin, kekë apo ëmbëlsira të ndryshme.
Për përgatitjen e saj duhen:
29 gr pure lime
146 gr pure mjedrash
15 gr glukozë
204 gr çokollatë Ruby
135 gr masë xhelatine
Për ta përgatitur, ngrohni në 40 gradë Celsius purenë e mjedrave, limes dhe glukozën.
Shkrini në 35 gradë Celsius çokollatën së bashku me xhelatinën. Përzieni dy përgatitjen së bashku dhe trazojini mirë.
Shtoni panën, përziejini mirë dhe lëreni të kristalizohet për 24 orë. Rriheni në mikser para përdorimit, futeni në një xhep pastiçerie dhe dekoroni me të ëmbëlsirat.
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
3 Mars, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 4 minuta
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment