Recetat me bazë çokollatën rozë, trendi absolut i ushqimit për 2019-ën
Mousse, glasse dhe salca të ndryshme: Si të kënaqeni në kuzhinë me çokollatën rozë ose çokollatën e re Ruby për t’i dekoruar ëmbëlsirat në modalitetin pink?
Çokollata Ruby është definuar si trendi ‘par excellence’ në vitin 2019 nga ‘The Barry Callebaut Group’. Sigurisht, kjo çokollatë do të flasë për veten sepse është i vetmi inovacion unik dhe i vërtetë në botën e çokollatës për dekada të tëra. Deri tani, të apasionuarit mbas çokollatës mund të zgjidhnin mes asaj fondente, me qumësht ose të bardhë, por tashmë çokollata rozë ka zgjeruar gamën e zgjedhjeve jo vetëm në llojet që blejmë, por edhe në mënyrën si përgatisim ëmbëlsirat?
Më poshtë do t’ju tregojmë një recetë, por më parë le të shuajmë disa kuriozitete. Për shembull, nga derivon çokollata rozë (e gjitha natyrale)? Përgjigjia: Nga një lloj i veçantë i kakaos. Po shija është ndryshe nga çokollata e zakonshme? Po, çokollata Ruby na prezanton një shije më afër frutave. Kush e ka zbuluar? Grupi ‘Barry Callebaut’ në qendrën e tij të zhvillimeve dhe kërkimeve, pas 10 vitesh punë.
Më poshtë do t’ju tregojmë recetën e një salce me bazë çokollate rozë me të cilën mund të zbukuroni muffin, kekë apo ëmbëlsira të ndryshme.
Për përgatitjen e saj duhen:
29 gr pure lime
146 gr pure mjedrash
15 gr glukozë
204 gr çokollatë Ruby
135 gr masë xhelatine
Për ta përgatitur, ngrohni në 40 gradë Celsius purenë e mjedrave, limes dhe glukozën.
Shkrini në 35 gradë Celsius çokollatën së bashku me xhelatinën. Përzieni dy përgatitjen së bashku dhe trazojini mirë.
Shtoni panën, përziejini mirë dhe lëreni të kristalizohet për 24 orë. Rriheni në mikser para përdorimit, futeni në një xhep pastiçerie dhe dekoroni me të ëmbëlsirat.
Secili ftrut i thatë ka përfitimet e veta shëndetësore—por disa janë në krye kur bëhet fjalë për këtë lëndë ushqyese të ngopshme. Ka shumë gjëra të mrekullueshme për ta—përfshirë faktin që janë një paketë e vogël e mbushur me...
Dieta më e mirë për jetëgjatësi është ajo që përfshin shumë fruta, arra dhe bishtajore, perime dhe drithëra të plota. Ushqimet që duhet të kufizohen ose të shmangen për jetëgjatësi përfshijnë ato të pasura me sheqer të shtuar, yndyrë...
Shalqini është frut shekullor, i lëngshëm dhe i ëmbël dhe shumë e shohin atë si një ëmbëlsirë të përsosur për të shuar etjen gjatë vapës së verës. Këtu janë disa nga përfitimet kryesore shëndetësore të tij: 1-Ju ndihmon të...
Lini një koment