Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Nëse nuk i keni shumë qejf fasulet, kjo sallatë është një mënyrë e mençur për të marrë vlerat ushqyese nga ato!
Fasulet duhet të kenë zierë më parë (pa kripë). Në një tas kombinoni specat e prerë kubikë, fasulet dhe arrat. Fasulet duhet të jenë të kulluara mirë.
Shtoni arrat, majdanozin dhe koprën e grirë imët. I përzieni mirë.
Ndërkohë në një enë tjetër përgatisni salcën e marinimit. Bashkoni lëngun e limonit, kripën dhe piperin. Shtoni uthullën dhe vajin e ullirit.
Tani ia shtoni sipër sallatës me fasule dhe trazojeni mirë. Sallata është gati!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment