Receta e Migenës: Supë mishi me verë të bardhë dhe limon
Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale me bazë mishin. Kjo recetë mund të shoqërohet shumë mirë me pilafin, një ushqim mjaft i preferuar gjithashtu nga shqiptarët.
Mëposhtë keni hapat e përgatitjes së recetës së supës së mishit me verë të bardhë dhe limon:
-800 gr mish
-40 gr gjalpë
-1 qepë e vogël
-1/2 gotë verë e bardhë
-Supë
-Lëngu i gjysmë limoni
-1 vezë
-2 lugë majdanoz
-1 lugë miell
1.Në një tigan të lyer me gjalpë skuqni qepën deri sa të bëhet kafe e lehtë.
2.Shtoni copat e mishit dhe lëreni mbi nxehtësi të lartë për disa minuta.
3.Shtoni kripë dhe piper, hidhni pak verë, spërkateni me supë dhe lereni të ziejë mbi nxehtësi të ulët për një orë e gjysmë.
4.Ndërkohë në një tas përzijeni miellin me një filxhan supë dhe në fund të gatimit, shtoni atë në përgatitje.
5.Pasi të jetë zier shtoni lëng limoni dhe pëzijeni mirë.
6.Pasi ta hiqni nga zjarri sherbejeni me majdanoz.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment