-350 gr oriz
-2 mollë
-1 qepë e vogël
-50 gr bajame të grira
-50 gr gjalpë
-½ gotë verë e bardhë
-Lëng zarzavatesh i valuar
-4 lugë gjelle parmixhano i grirë
-4 lugë pana
-Kripë
-Piper
-Arrë moskat
Përgatitja:
1.Në tenxhere skuqni qepën e grirë imët bashkë me gjysmën e gjalpit.
2.Shtoni mollët e grira në feta të vogla dhe të holla dhe lerini të skuqen bashkë me qepën.
3.Shtoni orizin, e skuqni për pak minuta dhe më pas e shuani me verë.
4.Kur vera të ketë avulluar, shtoni lëng të valuar herë pas here sipas nevojës.
5.Kur orizi të ketë zier, shtoni gjalpin panën, djathin, piper dhe i shërbeni me thërrimet e bajameve sipër.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment