-350 gr oriz
-2 mollë
-1 qepë e vogël
-50 gr bajame të grira
-50 gr gjalpë
-½ gotë verë e bardhë
-Lëng zarzavatesh i valuar
-4 lugë gjelle parmixhano i grirë
-4 lugë pana
-Kripë
-Piper
-Arrë moskat
Përgatitja:
1.Në tenxhere skuqni qepën e grirë imët bashkë me gjysmën e gjalpit.
2.Shtoni mollët e grira në feta të vogla dhe të holla dhe lerini të skuqen bashkë me qepën.
3.Shtoni orizin, e skuqni për pak minuta dhe më pas e shuani me verë.
4.Kur vera të ketë avulluar, shtoni lëng të valuar herë pas here sipas nevojës.
5.Kur orizi të ketë zier, shtoni gjalpin panën, djathin, piper dhe i shërbeni me thërrimet e bajameve sipër.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment