-350 gr oriz
-2 mollë
-1 qepë e vogël
-50 gr bajame të grira
-50 gr gjalpë
-½ gotë verë e bardhë
-Lëng zarzavatesh i valuar
-4 lugë gjelle parmixhano i grirë
-4 lugë pana
-Kripë
-Piper
-Arrë moskat
Përgatitja:
1.Në tenxhere skuqni qepën e grirë imët bashkë me gjysmën e gjalpit.
2.Shtoni mollët e grira në feta të vogla dhe të holla dhe lerini të skuqen bashkë me qepën.
3.Shtoni orizin, e skuqni për pak minuta dhe më pas e shuani me verë.
4.Kur vera të ketë avulluar, shtoni lëng të valuar herë pas here sipas nevojës.
5.Kur orizi të ketë zier, shtoni gjalpin panën, djathin, piper dhe i shërbeni me thërrimet e bajameve sipër.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment