Rizoto me mollë, bajame dhe pana

Përbërësit:

-350 gr oriz
-2 mollë
-1 qepë e vogël
-50 gr bajame të grira
-50 gr gjalpë
-½ gotë verë e bardhë
-Lëng zarzavatesh i valuar
-4 lugë gjelle parmixhano i grirë
-4 lugë pana
-Kripë
-Piper
-Arrë moskat

Përgatitja:

1.Në tenxhere skuqni qepën e grirë imët bashkë me gjysmën e gjalpit.
2.Shtoni mollët e grira në feta të vogla dhe të holla dhe lerini të skuqen bashkë me qepën.
3.Shtoni orizin, e skuqni për pak minuta dhe më pas e shuani me verë.
4.Kur vera të ketë avulluar, shtoni lëng të valuar herë pas here sipas nevojës.
5.Kur orizi të ketë zier, shtoni gjalpin panën, djathin, piper dhe i shërbeni me thërrimet e bajameve sipër.

Lini një koment