Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Qoftet në furrë janë një pjatë e dytë e shijshme dhe e shpejtë për t’u përgatitur. Ato kanë një shije të pasur dhe decizive, prandaj u pëlqejnë të gjithëve. Mund të shoqërohen me pure patatesh ose një sallatë miks.
Merrni një tas të madh qelqi, hidhni mishin e grirë, salsiçet të cilave u keni hequr cipën dhe i keni shtypur me pirun, tulin e bukës të grirë imët, djathrat e grirë, majdanozin dhe hudhrën të grirë imët. Në fund shtoni vezët, shtoni kripë e piper sipas dëshirës. Përziejeni mirë masën me një lugë druri derisa të gjithë përbërësit të homogjenizohen.
Mbulojeni me qese ushqimi dhe lëreni në frigorifer të pushojë për të paktën gjysmë ore. Pas kësaj kohe formoni qofte me duar në format që dëshironi. Lyeni me vaj tavën ku do të piqni qoftet dhe rreshtojini ato.
Shtojuni pak vaj në fund dhe piqini në furrë të parangrohur në 180 gradë Celsius për 40 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë në sipërfaqe. Shërbejini të ngrohta!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment