Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Doni të provoni variante alternative të qofteve me mish? Mundësitë e të zgjedhurit janë të shumta, tradicionale ose inovative: mund të provoni qoftet me oriz dhe djathë, me oriz dhe ragu, ato vegjetariane ose me salsiçe. Janë të gjitha shumë të shijshme, por sot do të përgatisim variantin me proshutë dhe mozarella. Perfekte si antipastë dhe finger fond.
Prisni djathin mozzarella në kubikë prej 2 cm dhe lërini të kullojnë në një letër kuzhine për të paktën 20 minuta. Prisni edhe proshutën në kubikë prej 1 cm. Hidhni orizin e ftohur në një enë dhe përziejeni me 2 vezë të cilat i keni rrahur pak paraprakisht.
Përgatisni qoftet. Merrni sasi jo shumë të mëdha orizi dhe me duar të lagura, formoni sfera në madhësinë e arrës. Hapni një vrimë në qendër të secilës prej sferave dhe vendosni aty 1 kubik mozzarella dhe dy kube proshutë, më pas rrotullojini sferat për t’i mbyllur përsëri.
Merrni 3 vezët e mbetura dhe rrihini me pirun. Hidhni miellin në një pjatë dhe peksimadhet në një pjatë tjetër. Kalojini qoftet e orizit në miell si fillim, më pas tek vezët dhe në fund tek peksimadhet.
Skuqini në vajin e nxehur për 3-4 minuta duke i rrotulluar herë pas here. Duhet të marrin ngjyrë të artë në sipërfaqe. Vendosini më pas në një letër thithëse për t’u larguar vajin e tepërt.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment