Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Vendosni një tenxhere të vogël me ujë në vlim dhe gatuajini vezët për 6-8 minuta.
Pasi të zihen lërini të fothen dhe hiquni lëvozhgat.
Ndërkohë, ngrohni vajin në një tigan dhe shtoni qimnon, farat e mustardës së zezë, pluhur kerri, pluhur hudhre dhe xhenxhefil të bluar dhe skuqini për 1 minutë.
Shtoni domatet, qiqrat, lëngun e limonit dhe ujin e vluar dhe i hidhni kripë dhe piper.
Gatuajini në një zjarr të fortë për 6-8 minuta, ose derisa të zvogëlohen dhe të trashen, duke i trazuar shpesh. Shtoni spinaqin dhe gatuajeni derisa të thahet.
Ndajeni kerrin midis dy tasave të cekët, sipër secilës hidhni dy gjysma vezësh dhe spërkatni me pluhur kerri. Dekorojini me koriandër dhe shërbejeni menjëherë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento