Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Fundjava po vjen prandaj nëse po mendoni të gatuani një pulë bëjeni sipas recetës më poshtë. Ajo është e mbushur me portokall, arra, rrush të thatë e shumë përbërës të tjerë që do i japin një shije tjetër tryezës suaj!
Pulën e lyejmë me gjalpë dhe e rregullojmë me kripë, piper dhe lëkurën e portokallit.
Në një tigan të thellë hedhim mishin e grirë dhe mëlçitë dhe i kaurdisim së bashku për 3-4 minuta. Më pas shtojmë qepën e grirë imët dhe vazhdojmë kaurdisjen.
Pasi qepa të jetë bërë transparente shtojmë orizin dhe me rradhë përbërësit e tjerë. Në fund shtojmë lëngun e mishit dhe e lemë pak minuta.
Vendosim pulën e marinuar në një tavë, vendosim anës pulës mollët të cilat i kemi hapur në qendër me majën e thikës dhe fillojmë mbushim fillimisht pulën dhe më pas mollët.
E vendosim të piqet fillimisht të mbuluar në temperaturën 180-200 gradë për 1 orë. Më pas e heqim letrën dhe e lemë për 20-30 minuta të marrë ngjyrë!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment