Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Fundjava po vjen prandaj nëse po mendoni të gatuani një pulë bëjeni sipas recetës më poshtë. Ajo është e mbushur me portokall, arra, rrush të thatë e shumë përbërës të tjerë që do i japin një shije tjetër tryezës suaj!
Pulën e lyejmë me gjalpë dhe e rregullojmë me kripë, piper dhe lëkurën e portokallit.
Në një tigan të thellë hedhim mishin e grirë dhe mëlçitë dhe i kaurdisim së bashku për 3-4 minuta. Më pas shtojmë qepën e grirë imët dhe vazhdojmë kaurdisjen.
Pasi qepa të jetë bërë transparente shtojmë orizin dhe me rradhë përbërësit e tjerë. Në fund shtojmë lëngun e mishit dhe e lemë pak minuta.
Vendosim pulën e marinuar në një tavë, vendosim anës pulës mollët të cilat i kemi hapur në qendër me majën e thikës dhe fillojmë mbushim fillimisht pulën dhe më pas mollët.
E vendosim të piqet fillimisht të mbuluar në temperaturën 180-200 gradë për 1 orë. Më pas e heqim letrën dhe e lemë për 20-30 minuta të marrë ngjyrë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment