Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Pula pritet, pastrohet, shpëlahet, kullohet dhe pritet në copa.
E lyejmë me kripë, piper, rozmarinë të grirë dhe gjalpë dhe lihet ashtu për 15 minuta.
Qërojmë qepët, i presim në copa dhe i vëmë në tavë të lyer me pak gjalpë.
E pjekim në furrë me 200 gradë për 20 -35 minuta.
Më pas vendosim mollët e prera në feta me gjithë lëkurë, rrushin e thatë dhe e fusim sërish në furrë.
Herë pas here shtojmë verë të bardhë që të mos ngjitet.
Kur pula të jetë bërë krokante, shtojmë arrat, e lëmë edhe 5 minuta dhe e heqim nga furra.
Shërbehet e ngrohtë dhe shoqërohet me sallata të ndryshme sipas dëshirës.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment