Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Recetë e një ëmbëlsire kaq praktike dhe joshëse deri në grimcën e fundit. Ju bëftë mirë!
Lajmë dhe qërojmë mollët, i presim ato në kubikë dhe i vendosim në një tigan duke shtuar në të sheqer, kanellë, ujë dhe i trazojmë.
Më pas vendosim kapakun duke i lënë të ziejnë për 5 minuta në temperaturë mesatare. I trazojmë deri sa molla të karamelizohet.
Në një tenxhere vendosim qumështin duke lënë pak mënjanë për të tretur niseshtenë. Shtojmë tek qumështi sheqer, 3-4 pika ekstrakt vaniljeje dhe e lëmë të ngrohet.
Ndërkohë tresim niseshtenë në pak qumësht dhe e shtojmë në qumësht duke e trazuar vazhdimisht që të formohet një masë homogjene.
Në një tas vendosim pak mollë të karamelizuara në fund të gotës. Shtojmë pudingun dhe përsëri vendosim mollë të karamelizuara duke i spërkatur me arra të thërrmuara. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment