Puding i kripur me karamel dhe banane

Koha e përgatitjes: 3 orë e 15 min

Ingredientët

  • 1 1/3 filxhan qumësht
  • 1 pako puding vanilje
  • Qumësht i trashë
  • 3 filxhanë krem
  • 1/4 filxhan sheqer pluhur
  • 1lugë çaji ekstrakt vanilje
  • 2 1/3 filxhan karamel
  • Kripë e pjekur
  • 1 kuti me waffer
  • 4 banane

Udhëzimet

1

Në një tas të madh, kombinoni qumësht, puding vanilje dhe qumësht të kondensuar.

2

Përzijeni mirë duke mos lënë të formohet asnjë gungë.

3

Në një tjetër tas të madh, kombinoni krem ​, sheqer pluhur dhe vanilje.

4

Rrihini deri sa majat e ngurta të shkrihen, 2 deri në 3 minuta.

5

Gjysmën e përzierjes lëreni mënjanë.

6

Gjysmën e mbetur hidheni në përzierjen e pudingut së bashku me ⅓ e filxhanit karamel dhe ½ lugë çaji kripë.

7

Mbuloni pjesën e poshtme të një pjate të vogël me tri waffers.

8

Hidhni një të tretën e përzierjes së pudingut.

9

Mbuloni me një shtresë tjetër të waffers me karamel dhe banane.

10

Vazhdoni të shtresoni pudingun, fetat e bananeve dhe karamelin derisa të arrini majën, duke përfunduar me një shtresë përfundimtare të pudingut me banane.

11

Futeni në ngrirje për të paktën 3 orë ose gjithë natën.

12

Pak para se ta shërbeni, hidhni pak puding me karamel.

Lini një koment