Presh dhe avokado për supën më të mirë të ditëve të ftohta!
1 lugë gjelle gjalpë
4 presh
Arrë moskat
2 patate mesatare
1 litër lëng pule
4 lugë gjelle krem pana
1 avokado
Kripë, piper i zi
1.Shkrijmë gjalpin në tenxhere dhe pasi të kemi larë dhe prerë hollë preshin, i shtojmë në tenxhere dhe i kaurdisim pak për 5 minuta. 2.Spërkasim pak me arrë moskat dhe kripë dhe vazhdojmë përzierjen. 3.Patatet e qëruara i presim në copëza të vogla me qëllim që të ziejnë shpejt, i shtojmë në tenxhere, shtojmë piper dhe lëngun e pulës. 4.Më pas shtojmë edhe 4 lugë gjelle krem pana. Vendosim kapakun dhe e lëmë supën të ziejë për 15-20 minuta. 5.Pasi të jenë zierë mirë preshi dhe patatja e kalojmë supën ne blender dore dhe e kthejmë atë në krem. 6.Presim avokadon në kubikë të vegjël, i spërkatim me pak lëng limoni dhe kur ta servirim supën, shtojmë në të ¼ e avokados në kubikë në pjatë. Ju bëftë mirë!
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment