1.Pastroni petalet e trëndafilave, copëtojini me duar dhe më pas hidhini në një enë. Lagini me lëngun e një limoni dhe shtojuni ujë të ftohtë aq sa t’i mbulojë.
2.Lërini gjithë natën të pushojnë, më pas kulloni lëngun dhe lërini mënjanë petalet.
3.Në një tenxhere, shtoni pak ujë dhe bashkojeni me sheqerin. Vendoseni në zjarr që të shkrihet sheqeri dhe më pas të fillojë të ziejë. Pas 10 minutash shtoni lëngun e limonit tjetër, ujin e kulluar nga petalet, vaniljen dhe petalet e trëndafilave.
4.Përziejini mirë dhe lërini në zjarr për 25-30 minuta, duke i përzier shumë shpesh. Reçeli është gati nëse kur e vendosni një pikë në pjatë, mezi rrëshqet.
5.Hidheni reçelin nëpër kavanozë dhe prisni të ftohet para se t’i mbyllni. Është shoqërues i mirë për bukën me gjalpë, por edhe për të shoqëruar mishin e pjekur.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment