Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Vendosni panxhar dhe uthull molle në një tenxhere të nxehtë dhe ziejeni në ngrohje të ulët për rreth 30 minuta.
Pastaj bëjeni pure me një blender dhe shtoni kripë e piper të zi.
Lëreni të freskohet pastaj transferojeni në frigorifer për t’u ftohur.
Shtoni gjalpë për shije.
Ndërkohë vini pak ujë të valojë mbi nxehtësinë e lartë. Shtoni një vezë dhe ziejeni 4 deri në 5 minuta.
Thajeni dhe lereni të ftohet.
Shtoni gjethet e panxharit, kastravecin, rrepkat he chives dhe transferojeni supën në pjatë.
Shërbejeni supën tuaj të ftohtë me panxhar me një vezë të zier.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento