Sugjerojmë:

Plani 21-ditor për të luftuar dhjamin e tepërt. Filloje nga nesër!

Le të nisim një udhëtim 3-javor për të qendruar të shëndetshëm dhe pse jo, për të transformuar trupin tuaj dhe mënyrën e jetesës.

Java 1

Dita 1 – Filloni me 5 minuta ecje të rregullt në mëngjes dhe në mbrëmje.
Dita 2 – 7 minuta ecje në mëngjes dhe në mbrëmje.
Dita 3 – Dita e tretë e programit fillon dhe mbaron me 9 minuta ecje në mëngjes dhe në mbrëmje.
Dita 4 – Ne e rrisim kohën që kalojmë duke ecur në 10 minuta dy herë në ditë.
Dita 5 – 12 minuta në mëngjes dhe në mbrëmje, pasi po afrohemi drejt fundit të kësaj “jave të qëndrueshme”.
Dita 6 – 15-minuta në këmbë në mëngjes dhe në mbrëmje.
Dita 7 – Në ditën tonë të fundit të “javës së qëndrueshmërisë” ecim 18 minuta në mëngjes dhe 18 në mbrëmje dhe jemi gati të futemi në Javën 2.

Java 2

Dita 8 – Këtu fillojmë me 2 minuta ecje të lehtë, normale për t’u ngrohur, më pas 10 minuta ecje të shpejtë dhe më pas përfundojmë me 2 minuta ecje të lehtë për t’u qetësuar.
Dita 9 – Kjo konsiston në vetëm 20 minuta ecje me një ritëm të moderuar.
Dita 10 – Në ditën e 10 rrisim kohën, kështu që fillojmë me 5 minuta ecje me një ritëm të lehtë, pastaj 12 minuta ecje të shpejtë dhe përsëri, ftohemi me 5 minuta të tjera ecje të rregullt.
Dita 11 – Këtu bëjmë 10 minuta ecje përsëri me një ritëm të moderuar.
Dita 12 – Si më parë, fillojmë me 5 minuta me një ritëm të lehtë, atëherë vazhdojmë me 15 minuta ecje të shpejtë dhe e përfundojmë stërvitjen me 5 të tjera për tu qetësuar.
Dita 13 – Në këtë ditë, ne bëjmë edhe 20 minuta të tjera me një ritëm të moderuar.
Dita 14 – Dita jonë e fundit e javës 2 fillon 5 minuta lehtë, pastaj 18 minuta ecje të shpejtë dhe sigurisht, 5 të tjera për të përfunduar javën.

Java 3

Dita 15 – Ne e fillojmë javën e fundit me 10 minuta ecje lart dhe poshtë shkallëve dhe më pas 2 minuta ecje me një ritëm të lehtë për t’u qetësuar.
Dita 16 – Ashtu si në javën e  dytë, në këtë ditë do të bëni 20 minuta ecje me një ritëm të moderuar.
Dita 17 – Vazhdojmë me shkallët ndërsa ecim lart e poshtë tyre për 12 minuta me një shëtitje të thjeshtë në fund, 2-minuta.
Dita 18 – Kjo ditë ka një surprizë të vogël për ju. Filloni me 25 minuta ecje me një ritëm të moderuar. Bëni 2 sete me squats nga 12 secila.
Dita 19 – Ne ecim 20 minuta lart e poshtë shkallëve dhe pastaj ftohemi me një shëtitje të lehtë 3-minutëshe.
Dita 20 – Bëni 25 minuta ecje me ritëm të moderuar.
Dita 21 – Për të përfunduar këtë plan 21-ditor të ecjes, bëni 20 minuta ecje me një ritëm të shpejtë dhe përfundoni me 3 minuta ecje të lehtë për t’u qetësuar.

Ecja është një mënyrë e lehtë dhe shumë e mirë për të na mbajtur të shëndetshëm!/neps.al

Burimi: BrightSide 

Lini një koment