Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180C. Lyejeni me gjalpë një tavë që nuk ngjit 30cm x 20cm dhe shtroni bazën me letër që nuk ngjit.
Mbushni një të tretën e një tenxhereje të vogël me ujë, lëreni të ziejë dhe mbi të vendosni një tas të përshtatshëm kundër nxehtësisë. Shtoni gjalpin dhe çokollatën dhe shkrijini butësisht në zjarr të ulët në banjo-mari, duke i përzier herë pas here. Kini kujdes që të mos kapet dhe të digjet në fund. E heqim nga zjarri dhe e lëmë të ftohet pak.
Rrihni vezët dhe sheqerin së bashku duke përdorur një rrahëse elektrike për 8-10 minuta ose derisa të trashet aq sa të lërë gjurmë. Shtoni butësisht çokollatën e shkrirë të ftohur dhe vaniljen, më pas miellin, kakaon dhe kripën. Në fund, shtoni copat e çokollatës. Derdhni brumin për brownie në tavën e shtruar, vendoseni në qendër të furrës dhe piqeni për 30-35 minuta.
Lëreni të ftohet pak në tepsi përpara se ta prisni në 12 katrorë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento