Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 220 gradë. Vendosni specin, kungullin e njomë dhe qepën e kuqe në një tavë të madhe që nuk ngjit dhe spërkatni me 1 lugë vaj ulliri. Kriposini mirë dhe trazojini. Piqeni në furrë për 20 minuta derisa të zbuten dhe të fillojnë të marrin ngjyrë kafe. Lërini mënjane.
Ngroheni grilën në nxehtësi mesatare. Kriposeni mirë miellin dhe në një tas të madh e përziejmë me vajin e mbetur dhe 4-5 lugë ujë për të formuar një brumë të butë. Përziejini shkurtimisht, më pas hapeni në një sipërfaqe të lyer me miell në një diametër të përafërt 20 cm.
Transferoni brumin në një tigan të madh që nuk ngjit e që përdoret dhe në furrë dhe skuqeni në nxehtësi mesatare për 5 minuta, derisa pjesa e poshtme të fillojë të skuqet. Kthejeni dhe gatuajeni edhe për 5 minuta të tjera. Përhapeni salcën e domates mbi bazën, shpërndani mbi të perimet e pjekura, më pas spërkatni me cheddar. Piqeni në grilë për 3-4 minuta derisa djathi të shkrihet. Shërbejeni menjëherë, të prerë në feta, me një sallatë të madhe jeshile.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento