Pispili me qepë të njoma, receta tradicionale e pranverës
1 kg qepë të njoma
1 filxhan çaji vaj ulliri
4 filxhanë çaji miell misri
2 lugë gjelle djathë i thërmuarr
1 vezë
Kopër ose nenexhik
1.Qepët e njoma lahen mirë dhe grihen hollë. Kaurdisen në një tigan deri sa të zbuten. 2.U shtoni edhe një fetë djathë të bardhë të thërrmuar, kripë, vezë, kopër ose nenexhik. 3.Përzjerja lihet të zjejë derisa të ngelet me pak lëng. 4.Në një tenxhere hidhni pak më tepër se gjysma e miellit të misrit. 5.Shtoni ujë të nxehtë, kripë, vaj ulliri dhe përgatisni një brumë të derdhur. 6.Brumi hidhet në një tavë të lyer me pak vaj. 7.Mbi të hidhni masën e qepëve të njoma dhe mbulojeni me një shtresë mielli misri (hidhet me anë të sitës apo me anë të dorës). 8.Spërkateni me qumësht ose ujë që të njomet mielli. 9.Në fund spërkateni me disa pika vaj ulliri apo gjalpë të freskët dhe futeni të piqet në furrë derisa të marrë një ngjyrë të kuqërremtë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment