Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Kur bëhet fjalë për petullat, shpesh na vjen në mend një raport kontrovers dashuri-urrejtje…dikush i do në furrë, dikush të fërguara, dikush në version të ëmbël, dikush i adhruon, por nuk di t’i shijojë… Sot do të përgatisim recetën e petullave me kungulleshka që do t’ju bëjnë për vete që në pamje të parë. Janë të shkëlqyera si antipastë ose për të bërë një buffet.
Lani dhe thani kungulleshkat dhe grijini me një rende, nga ana e vrimave të mëdha. Sistemojini në një enë dhe lërini të kullojnë për 30 minuta në mënyrë që të humbasin ujin e tyre. Ose mund t’i shtrydhni mbi një pecetë t’u largohet uji.
Në një enë të madhe qelqi shtoni miellin e situr me majanë e thatë dhe përziejini me një lugë druri, më pas shtoni ujin gradualisht duke përzier vazhdimisht për të shmangur formimin e kokrrizave. Shtoni kripën e imët dhe parmixhnon e grirë duke vazhduar t’i përzieni me forcë. Në këtë pikë, brumi do të jetë më i trashë. Në fund shtoni kungujt e grirë të përzier mirë.
Mbulojeni më pas tasin me qesqe plastmasi dhe lëreni të vijë për 3 orë në temperaturë 26-27 gradë Celsius, për shembull brenda në furrë me dritën ndezur. Pas tre orësh, brumi do të ketë ardhur dhe do të ketë shfaqur flluska.
Nxehni vajin në një tigan dhe kur të arrijë temperaturën 170 gradë, hidhni brumin me anë të një lugë dhe skuqini petullat.
Skuqini për 3-4 minuta, kthejini nga ana tjetër dhe kur të jenë me ngjyrë të artë, transferojini në një letër kuzhine për t’u thithur vajin e tepërt. Shtojuni kripë dhe shërbejini të nxehta.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment