Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Vendosni një tavë në ngrohje mesatare.
Në një tas të mesëm, përzieni miellin, sheqerin, pluhurin e pjekjes dhe kripën dhe lëreni mënjanë.
Në një tas të veçantë, përzieni qumështin e avulluar dhe lëngun e limonit.
Lereni të pushojë për 5 minuta, pastaj shtoni vezën dhe vaniljen dhe miksojini për të kombinuar.
Derdhni përzierjen e lagësht në përbërësit e thatë.
Përzijini butësisht për të kombinuar dhe shtoni gjalpë të shkrirë.
Shtoni akoma qumësht nëse përzierja është tepër e trashë.
Shtoni boronicat.
Shkrihet pak nga gjalpi i zbutur në tigan.
Hidhni brumin me masa sa 1/4 ose 1/3 e filxhanit dhe piqni petullat në të dyja anët për disa minuta deri sa të marrin ngjyrë të artë.
Shërbejeni me gjalpë dhe shurup të ngrohtë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment