Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Filetojmë peshkun shpatë.
2.Në një tas shtrydhim një limon dhe marrim lëngun e një molle.
3.I bashkojmë të dyja, shtojmë pak kripë, piper të zi dhe piperin rozë, në fund pak vaj ulliri.
4.E përziejmë gjithë salcën për rreth 5 minuta që të përftojmë një shije të mirë.
5.Më pas shtrojmë në një tas filetën e peshkut.
6.I hedhim salcat, e vemë për 5 minuta në frigorifer dhe më pas e shërbejmë me gjethe menexhiku dhe kuba akulli.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment