Sugjerojmë:

Për të gjithë familjen: Makarona në furrë me mish të grirë dhe kaçkavall

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
55 min
Sugjerohet për:
4-5 persona
Kalori:
507
0,5 kg mish viçi
1 qepë
200 gr gjalpë ose margarinë
3 domate
Kripë
Piper
0,5 kg makarona
300 gr kaçkavall të grirë
3 vezë
1 filxhan thërrime buke
Salcë beshamele
Rigon

Mishi i grirë dhe qepa skuqen në gjalpë, shtohen domatet, kripa, piperi i zi dhe e gjitha kavardiset rreth 15 minuta.

Gjatë kësaj kohe vlojmë në ujë me kripë makaronat, kullohen dhe u shtohet 2 lugë gjalpë i shkrirë, spërkaten me 2 lugë kaçkavall dhe i përziejmë.

Përziejmë gjithashtu edhe 1 vezë e tërë dhe 2 të bardha dhe derdhen mbi makaronat.

Marrim një tavë e lyejmë me gjalpë, e spërkatim me thërrime buke dhe hedhim makaronat.

Pastaj hedhim djathin kaçkavall dhe derdhim përzierjen e mishit të grirë.

Përsëri e spërkatim me kaçkavall dhe vendosim pjesën tjetër të makaronave.

Peta mbulohet me salcën beshamel dhe në gjalpë skuqen 6 lugë miell dhe me përzierje të vazhdueshme shtohet qumështi i vluar me 2 të verdhat e rrahura të vezës dhe 2 lugë kaçkavall dhe lihen të vlojnë.

Pastaj peta hidhet në gjalpë të shkrirë, spërkatet me kaçkavallin e mbetur dhe piqet për 40 minuta në furrë në temperaturë 2200 gradë celsius derisa të skuqet.

Komento