Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tas të madh kombinoni miellin, sheqerin, gjalpin e shkrirë, lëkurën e portokallit dhe sodën e bukës. I punoni mirë për disa minuta.
Ndërkohë në një tavë vendosni frutat e thata dhe i fusni në furrë për 5 minuta në temperaturë 180 gradë celsius.
Hapni brumin dhe në mes i shtoni bajamet dhe arrat. Vazhdoni ta punoni përsëri brumin.
Ndajeni masën në toptha të vegjël sipas dëshirës.
I vendosni biskotat në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
Tani i fusni në furrë për 15 minuta në temperaturë 180 gradë celsius. Biskotat janë gati!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment