Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Në një tas të madh kombinoni miellin, sheqerin, gjalpin e shkrirë, lëkurën e portokallit dhe sodën e bukës. I punoni mirë për disa minuta.
Ndërkohë në një tavë vendosni frutat e thata dhe i fusni në furrë për 5 minuta në temperaturë 180 gradë celsius.
Hapni brumin dhe në mes i shtoni bajamet dhe arrat. Vazhdoni ta punoni përsëri brumin.
Ndajeni masën në toptha të vegjël sipas dëshirës.
I vendosni biskotat në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
Tani i fusni në furrë për 15 minuta në temperaturë 180 gradë celsius. Biskotat janë gati!
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment