Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Receta më poshtë ju tregon një teknikë shumë të thjeshtë mbi përgatitjen e patatinave. Kështu do të jeni të sigurtë për cilësinë e asaj çka hani!
Në një enë të madhe kombinoni miellin, miellin e orizit, specat, xhinxherin, hudhrat, kripën dhe ujin. I trazoni mirë me ndihmën e një spatule.
Merrni fetat e patateve dhe i fusni tek tasi me salcën që përgatitët.
Tani i vendosni për të skuqur mirë nga të dyja, në një tigan me vaj.
Pasi patatet të jenë skuqur i vendosni në një tavë, pasi keni shtruar më parë një letër kuzhine, për të thithur vajin e tepërt (nëse kanë).
Në fund patatet janë gati për t'u shijuar. Sipas dëshirës mund t’i kombinoni me salcë domatesh të freskët.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment