Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Receta më poshtë ju tregon një teknikë shumë të thjeshtë mbi përgatitjen e patatinave. Kështu do të jeni të sigurtë për cilësinë e asaj çka hani!
Në një enë të madhe kombinoni miellin, miellin e orizit, specat, xhinxherin, hudhrat, kripën dhe ujin. I trazoni mirë me ndihmën e një spatule.
Merrni fetat e patateve dhe i fusni tek tasi me salcën që përgatitët.
Tani i vendosni për të skuqur mirë nga të dyja, në një tigan me vaj.
Pasi patatet të jenë skuqur i vendosni në një tavë, pasi keni shtruar më parë një letër kuzhine, për të thithur vajin e tepërt (nëse kanë).
Në fund patatet janë gati për t'u shijuar. Sipas dëshirës mund t’i kombinoni me salcë domatesh të freskët.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment