Sugjerojmë:

Patate të pjekura me qumësht dhe parmixhano, receta që ju duhet për familjen tuaj sot!

1 lugë gjalpë
2 thelpinj hudhër
1 lugë gjelle miell
1 filxhan qumësht (240 ml)
1 lugë çaji kripë
1lugë çaji piper
3 patate qëruara
2 lugë djathë parmixhano
Majdanoz i freskët, i copëtuar, për zbukurim

1.Ngroheni furrën në 180 ° C.

2.Në një tenxhere të vogël, shkrini gjalpin dhe skuqni hudhrën derisa sa të fillojë të skuqet. Shtoni miellin, kripën dhe specin, derisa të mos ketë gunga.

3.Hidhni ngadalë qumështin ndërsa vazhdimisht përzijeni për t’u siguruar që përzierja të jetë e lëmuar.

4.Lëreni të ziejë, pastaj hiqeni nga nxehtësia.

5.Prisni patatet në feta të trasha (3 mm), pastaj hidhni ato në një enë të vogël pjekjeje.

6.Hidhni salcën sipër patateve, pastaj spërkatini me parmixhano.

7.Piqini për rreth 1 orë, derisa pjesa e sipërme të jetë me flluska dhe të marrë ngjyrë kafe të artë.

8. Hidhni një sasi të vogël majdanoz të copëtuar, pastaj shërbejeni.

Lini një koment