Patate të ëmbla në xhaketë me ton

Veshtiresia
E lehte
Gati për:
20 minuta
Koha gatimit
30 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
4 patate të vogla të ëmbla (rreth 200 g secila)
185 g ton i konservuar në ujë, i kulluar
1 qepë e kuqe e vogël, e prerë hollë
lëng 1 lime
6 lugë kos grek
1 spec i vogël djegës i kuq, i copëtuar pa fara

Lajini patatet e ëmbla dhe shpojini të gjitha me një pirun. Vendoseni në një pjatë në mikrovalë dhe gatuajeni në temperaturë të lartë për 18-20 minuta, ose derisa të zbuten.

Ndajini në gjysmë dhe vendoseni secilën, me anën e prerë lart, në një pjatë për servirje.

Tunin e kulluar nxirreni me pirun dhe e ndani mes patateve të ëmbla. Hidhni sipër qepën e kuqe dhe specin djegës nëse përdorni, më pas shtrydhni lëngun e limonit. Shërbejeni me një gotë kos.   

Komento