Lajini patatet e ëmbla dhe shpojini të gjitha me një pirun. Vendoseni në një pjatë në mikrovalë dhe gatuajeni në temperaturë të lartë për 18-20 minuta, ose derisa të zbuten.
Ndajini në gjysmë dhe vendoseni secilën, me anën e prerë lart, në një pjatë për servirje.
Tunin e kulluar nxirreni me pirun dhe e ndani mes patateve të ëmbla. Hidhni sipër qepën e kuqe dhe specin djegës nëse përdorni, më pas shtrydhni lëngun e limonit. Shërbejeni me një gotë kos.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento