Parangrohni furrën në 200 gradë dhe lyeni me gjalpë një tavë mesatare të thellë.
Gjysmat e patateve shtrojini në tavë dhe vendosni mbi to fetat e qepës dhe pjesën e mbetur të patateve. Hidhini kripë dhe piper.
Në një tigan të thellë, shkrini gjalpin në temperaturë mesatare. Shtoni miellin dhe kripën dhe trazojeni me një rrahëse vezësh për 1 minutë. Shtoni qumështin dhe gatuajeni derisa përzierja të jetë trashur.
Shtoni djathin dhe vazhdoni ta trazoni për 30-60 sekonda. Hidheni përzierjen mbi patate dhe mbulojeni tavën me letër alumini. Piqeni në furrë për 1 orë e 30 minuta.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento