Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Parangrohni furrën në 200 gradë dhe lyeni me gjalpë një tavë mesatare të thellë.
Gjysmat e patateve shtrojini në tavë dhe vendosni mbi to fetat e qepës dhe pjesën e mbetur të patateve. Hidhini kripë dhe piper.
Në një tigan të thellë, shkrini gjalpin në temperaturë mesatare. Shtoni miellin dhe kripën dhe trazojeni me një rrahëse vezësh për 1 minutë. Shtoni qumështin dhe gatuajeni derisa përzierja të jetë trashur.
Shtoni djathin dhe vazhdoni ta trazoni për 30-60 sekonda. Hidheni përzierjen mbi patate dhe mbulojeni tavën me letër alumini. Piqeni në furrë për 1 orë e 30 minuta.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento