Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni furrën në 200C. Vendosni qepën, kungujt dhe hudhrat në një tavë. Hidhni vajin e ullirit, kriposeni mirë dhe përzieni gjithçka, më pas piqeni për 15 minuta. Hidhni domatet dhe vazhdoni pjekjen për 15 minuta të tjera. Në të njëjtën kohë, vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur të ziejë në mënyrë që salca dhe makaronat të mbarojnë në të njëjtën kohë.
Hidhni makaronat në ujë të vluar dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit; rreth 9-12 minuta.
Kulloni makaronat. Nxirrni perimet nga furra dhe nxirrni thelpinjtë e hudhrës nga lëkura e tyre. Grini hudhrën në anën e enës dhe përziejeni nëpër perime. Hidhni makaronat dhe përzieni gjithçka së bashku, hidhini pak borzilok. Vendoseni në dy tasa dhe shërbejeni me parmixhiano të grirë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento