3 kunguj të njomë, të përgjysmuar dhe të prerë në feta
1 patëllxhan i madh, i prerë në rrathë dhe më pas i prerë në feta
400 gr pomodorini, të pergjysmuara
8 thelpinj hudhër, me lëvore
2 lugë gjelle vaj ulliri
1 lugë rigon
400 g makarona penne
140 gr pançetë e prerë në kubikë
25 gr parmixhiano i grirë, plus shtesë për t'u shërbyer
1 grusht gjethe borziloku
Ngroheni furrën në 220C. Vendosni perimet dhe hudhrat në një tavë të madhe pjekjeje, lyejini me vaj dhe rregullojini me kripë. Përhapini në një shtresë të vetme dhe piqini për 35 minuta derisa të zbuten, duke e trazuar pas 20 minutash.
Ndërkohë gatuajini makaronat duke ndjekur udhëzimet e paketimit. Rezervoni pak nga uji i gatimit dhe më pas kullojini.
Hidhni pançetën, me pak vaj, në tenxheren ku keni gatuar makaronat. Skuqeni për 2-3 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë. Hidhni makaronat e kulluara, parmixhanin, perimet e pjekura duke shtrydhur hudhrat nga lëvorja dhe disa lugë gjelle nga lëngu i gatimit të rezervuar. Grini pjesën më të madhe të gjetheve të borzilokut dhe përziejini. Shërbejeni të spërkatur me gjethet e mbetura të borzilokut dhe parmixhianon shtesë.
Në një tenxhere me ujë të kripur gatuani spagetit duke ndjekur udhëzimet e paketimit. Ndërkohë, ngrohni vajin në një tigan të madh që nuk ngjit dhe gatuajeni pançetën për 3-4 minuta derisa të fillojë të skuqet. Përzieni qepën dhe...
Ngroheni furrën në 190C. Përzieni orizin me 2 lugë pesto. Prisni majat e domateve dhe hiqni pjesën e brendshme. Mbushni zgavrat e zbrazëta me përzierjen e orizit, duke e shtypur lehtë, më pas vendosni kapakët. Pritini kungujt në formë...
Ngroheni furrën në 140C. Shtroni një tavë me letër pjekjeje. Vendosni fëstëkët në një tavë pjekjeje të cekët dhe piqini në furrë për rreth 7-10 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendoseni në një procesor ushqimi dhe procesojini...
Komento