2 domate të mëdha të qëruara dhe të prera në kubikë
Vaj ulliri
Kripë
Piper
Majdanoz
Djathë parmixhano i grirë
Vëmë makaronat të ziejnë me ujë të valuar dhe kripë.
Kur makaronat duan edhe fare pak që të ziejnë, në një tas të madh hedhim domatet dhe tulin e avokados, pasi i kemi qëruar lëkurën dhe i kemi hequr bërthamën.
Shtojmë kripë, piper dhe vaj ulliri pjesë-pjesë derisa të përftojmë një masë kremoze.
I përziejmë me pirun dhe lëmë tasin mënjanë.
Makaronat e ziera i kullojmë dhe i hedhim në tasin ku kemin përgatitur salcën.
I përziejmë me kujdes me lugë druri dhe i shërbejmë menjëherë me djathë Parmigiano të grirë dhe majdanoz.
Ngrohni vajin e ullirit në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën, gjysmën e pancetës dhe karotën. Gatuajini në nxehtësi të ulët deri në mesatare për 10 minuta derisa qepët të jenë të buta. Shtoni kuminin, turmerikun, hudhrën...
Hidheni miellin në një tas të madh përzierjeje. Përzieni majanë në njërën anë të miellit dhe kripën e imët në anën tjetër. Pastaj përzieni gjithçka së bashku, kjo ndarje fillestare parandalon që kripa të vrasë majanë. Hapni një...
Ngrohni një lugë vaj në një tigan. Hiqni mishin nga lëkura e salsiçeve dhe skuqeni derisa të marrë ngjyrë kafe, duke përdorur një lugë druri për ta copëtuar. Shtoni domatet dhe një gjysmë kanaçe me ujë dhe rregulloni me...
Komento