Pasta me salmon dhe bizele, nga më të shijshmet që keni provuar
240 gr pasta
Gjalpë
Qepë të njoma të grira imët
140 gr bizele të ngrira
140 gr krem fraîche
2 fileto salmoni pa lëkurë
Koncentrat perimesh
1.Vendosim një tenxhere me ujë të ziejë dhe më pas shtojmë makaronat të zihen sipas udhëzimeve të paketimit. 2.Ndërkohë vendosim në zjarr një tigan me gjalpë dhe shtojmë qepët e e njoma të skuqen deri sa të zbuten. 3.Shtojmë bizelet e ngrira, 2 filetot e salmonit të prera në copëza, kremin fraiche dhe 50ml ujë. Thërrmojmë kubin e koncentratit të perimeve dhe e shtojmë ne tigan. 4.I lemë të gatuhen për 5 minuta dhe i hedhim tek makaronat e ziera. 5.I përziejmë mirë dhe i shërbejmë sipas dëshirës me pak qepë të njoma të grira imët dhe piper të zi.
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment