Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Si fillim vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur në zjarr.
Shtoni makaronat dhe gatuajini 8-10 minuta, ose sipas udhëzimeve të paketës.
Ndërkohë ngrohni thërrimet e bukës.
Pas kësaj vini në zjarr një tigan mbi nxehtësi mesatare.
Shtoni thërrimet e bukës dhe limonin dhe lereni derisa thërrimet të marrin ngjyrë kafe të artë.
Transferojini në një tas të vogël, shtoni majdanoz, djathin parmixhano, kripë e piper dhe përzijini mirë.
Shkrini gjalpin në të njëjtin tigan mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni hudhrën dhe skuqeni për rreth 1 minutë.
Hiqeni nga nxehtësia dhe shtoni kaper dhe lëng limoni.
Pasi të jenë zier hiqini makaronat nga zjarri dhe kullojini.
Kthjeni tiganin në zjarr dhe shtoni makaronat e kulluara.
Përzijini me salcën e përgatitur dhe lereni në zjarr rreth 4 minuta duke i pëzier.
Pasi të jenë gati shërbejini me thërrimet e bukës.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment