Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Për të përgatitur shpargujt, prisni dhe hidhni skajet e forta, më pas pritini majat dhe kërcejtë dhe mbajini të ndara. Në një tigan të vogël vendosim panën dhe hudhrën të ziejnë. Fikni zjarrin, hiqni hudhrën dhe më pas lëreni tiganin mënjanë.
Ziejini kërcejtë në ujë të vluar me kripë për rreth 4-5 minuta derisa të zbuten, kullojini dhe më pas hidhini në krem me djathin e grirë. Procesojeni me një blender dore.
Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit, më pas hiqini makaronat 2 minuta para përfundimit të kohës së gatimit. Ngroheni lehtë kremin, kullojini makaronat dhe më pas vendosini në një tas me kremin. Trazojini mirë dhe shërbejini me fetat e djathit të prera hollë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento