1.Nxehni një tenxhere të madhe në nxehtësi mesatare.
2.Shtoni mishin e bluar dhe gatuajeni derisa të mos jetë më rozë, rreth 10-12 minuta.
3.Hidhni pak piper të kuq dhe marinojeni për shije.
4.Përzieni salcën marinara, specat, qepët, pastaj ulni zjarrin dhe lëreni të ziejë për 10-12 minuta.
5.Ndërkohë vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur në vlim.
6.Shtoni makaronat dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketës; sapo makaronat të jenë al dente, rezervoni rreth 3/4 filxhan ujë makarona pastaj kullojeni.
7.Ndërsa tenxherja është akoma në nxehtësi, shtoni makaronat dhe ujin e rezervuar mbi salcën e viçit dhe trazojini mirë.
8.Shtoni djathë mocarela dhe lëreni të qëndrojë për rreth 2 minuta derisa djathi të shkrihet, pastaj hiqeni nga nxehtësia.
9.Shërbejeni me kastravecat turshit dhe shijojeni!
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento