Pa u lodhur fare, këto 5 ushqime do t’ju shkrijnë dhjamin pa shkuar në palestër

Nëse jeni duke kërkuar për të rritur metabolizmin tuaj, ushqimi i duhur mund të ofrojë disa zgjidhje të lehta, pa psur nevojë të shkoni në palestër.

Ushqimet natyrisht kanë një efekt të lartë termogenik dhe mundësinë e një metabolizmi të  mirë.

Ekziston gjithashtu një pjesë e vogël e përbërësve dhe lëndëve ushqyese të veçanta që rrisin metabolizmin tuaj.

Ushqimet e mëposhtme do të rritin aftësitë tuaja për djegie të dhjamit.

1.Avokado

Yndyrnat që gjenden në avokado të shkaktojnë djegien e hormoneve të yndyrës dhe shërbejnë si nxitës të energjisë për stërvitje.

Avokadot gjithashtu përmbajnë një sheqer që liron insulinë dhe nxit absorbimin e kalciumit, dy funksione kryesore për humbjen  e yndyrës.

Ata janë gjithashtu të mbushur me antioksidantë dhe karburant të ulët me kalori, me vitaminë.

2.Çaj jeshil

Përforconi metabolizmin me çaj jeshil të pasur me antioksidantë. I ngarkuar me ushqyes dhe një alternativë të ulët kafeine, përfitimet e çajit të gjelbër përfshijnë rritjen e funksionit të trurit, uljen e dëshirave dhe përmirësimin e disponimit përveç potencialit natyral të djegies së yndyrës.

Çaji jeshil gjithashtu zvogëlon radikalët e lirë në trup dhe ul rrezikun e kancerit.

3.Vezët

Yndyrnat Omega-3 përmirësojnë ndjeshmërinë e insulinës, duke zvogëluar yn dyrat e barkut. Një proteinë perfekte, vezët përmbajnë nëntë aminoacide thelbësore dhe yndyrna që zvogëlojnë natyrshëm inflamacion duke shtypur prodhimin e enzimave që shkaktojnë kërc në trup.

4.Gjalpi i lopës

Gjali lopës është në krye të listës së ushqimeve të shëndetshme. Yndyrnat janë thelbësore për shëndetin tonë. Ndërsa yndyrnat trans mund të shkaktojnë dëme serioze shëndetësore, yndyrna të tjera, si ato të gjetura në gjalpë, janë thelbësore për ushqyerjen e duhur.

Gjalpi gjithashtu përmban acid konjuguar linolenik, një acid yndyror omega-6 që përmirëson masën e trupit të dobët kur konsumohet çdo ditë. Shtimi i gajlpit në rutinën tuaj të përditshme mund të rrisë humbjen efektive të peshës.

5.Portokalli i kuq (Grejpfrut)

Dietologët rekomandojnë përdorimin e lëngut të grejpfrutit për të mbajtur nivele të qëndrueshme të sheqerit në gjak, duke kompensuar pikën e insulinës që ndjek konsumimin e karbohidrateve shtesë.

Lëngu i lartë në fibra të tretshme, ndihmon trupin në tretje dhe gotë lëng grejpfrut para një vakti ka të ngjarë t’ju ndihmojë të konsumoni më pak kalori në përgjithësi.

Lini një koment