Paella me fruta deti
Në një tigan të madh dhe të thellë, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë copat e pulës, duke i skuqur derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë qepën dhe hudhrën dhe i skuqim derisa të zbuten. Pastaj shtojmë specin...
Sugjerojmë:
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë.
Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë dhe i skuqim derisa të zbuten. Shtojmë verën e bardhë dhe e lëmë të avullojë. Pastaj, shtojmë domatet dhe i lëmë të ziejnë për disa minuta.
Kthejmë copat e mishit në tigan dhe shtojmë lëngun e mishit. E mbulojmë tiganin dhe e lëmë të ziejë në zjarr të ulët për rreth 1.5 orë, derisa mishi të jetë i butë dhe të shkëputet lehtë nga kocka. Para se ta shërbejmë, e dekorojmë me lëkurë limoni të grirë dhe majdanoz të freskët.
Shoqërohet me: Risotto alla Milanese ose pure patatesh. Konsumohet si një pjatë kryesore tradicionale italiane.
Në një tigan të madh dhe të thellë, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë copat e pulës, duke i skuqur derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë qepën dhe hudhrën dhe i skuqim derisa të zbuten. Pastaj shtojmë specin...
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento