Sugjerojmë:

Oriz me salçiçe dhe kërpudha

320 gr oriz
200 gr salçiçe
200 gr kërpudha të freskëta chiodini
1 qepë
1 gotë verë e bardhë
200 gr tul domatesh
1 litër brodo
4 lugë vaj
Kripë, Piper

1.Skuqni qepën e grirë me një lugë vaj. Më pas gjysmën e saj hidheni në një tenxhere. Merrni salsiçet, hiquni lëkurën dhe shtypini me pirun. Shtojeni te qepa në tenxhere.
2.Shtoni më pas kërpudhat chiodini të pastruara e të prera. Shtoni kripë, piper dhe gjysmën e verës. Lëreni të avullojë. Shtoni tulin e domateve dhe lëreni për 15 minuta.
3.Në tenxheren me qepën e mbetur, kaurdisni orizin dhe shtoni verën e mbetur. Prisni të avullojë vera dhe shtoni pak nga pak nga bordoja e nxehtë. Pak para se të jetë i zier plotësisht, shtoni salcën e përgatitur.
4.Mund ta servirni me pak djathë dhe majdanoz të grirë.

Lini një koment