Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Kjo pjatë quhet ndryshe sartù orizi me bizele dhe qofte. Është një recetë tipike rusitke: për një pjatë të realizuar është shumë i rëndësishëm gatimi i duhur i orizit. Gjithashtu mishi duhet të jetë i një cilësie të mirë.
Përgatisni salcën. Vendosni kërpudhat e thata në ujë të vakët; shtrydhini dhe grijini. Skuqni një qepë të grirë me 3 lugë vaj, shtoni kërpudhat, 3 dl salcë domatesh dhe 200 gr bizele; hidhuni kripë dhe gatuajini për 20 minuta.
Bëni qoftet Përzieni 100 gr tul viçi të grirë me një vezë, 20 gr djathë grana, 20 gr bukë të grirë të thekur, një thelpi hudhër të grirë, kripë e piper. Formoni qofte në madhësinë e arrave, kalojini në miell dhe skuqini në vaj të nxehtë.
Gatuani orizin. Hidhni në një tenxhere gjysmën e salcës së përgatitur, shtoni 300 gr oriz, 2 garuzhde brodo të nxehtë dhe shtoni gradualisht pjesën tjetër të brodos. Hiqeni orizin nga zjarri, hidhini 40 gr gjalpë, djathin grana të mbetur, vezën e mbetur dhe 100 gr mortadelë të grirë.
Përgatisni shtresat. Merrni një formë trungu, mbështilleni me letër furre të lagur e të shtrydhur, lyejeni me gjalpë dhe spërkateni me bukë të thekur të grirë. Shtoni brenda saj ¾ e orizit, vendosni në qendër qoftet e përziera me salcën e mbetur dhe 150 gr mozzarella të prerë në kubikë.
Në fund mbylleni me orizin e mbetur dhe piqeni në furrë të ngrohur në 200 gradë Celsius për 30 minuta.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment