Në një tas mesatar, rrihni bashkë të verdhat e vezëve, qumështin dhe shtoni kripë dhe piper. Në një tas të madh, duke përdorur rrahesë elektrike, rrihni të bardhat e vezëve për rreth dy minuta derisa të bëhen marengë.
Duke përdorur një spatul, me kujdes hidhni të bardhat në përzierjen e të verdhave, duke bërë kujdes që mos të bjerë e bardha.
Në një tigan, shkrini gjalpin në nxehtësi mesatare. Shtoni vezët dhe lëreni të skuqet pa e kthyer derisa sipërfaqja të fillojë të mpikset, për rreth 4 minuta.
Shtoni djathin në njërën anë të omletës, mbulojeni tiganin dhe lëreni për 3-4 minuta derisa djathi të nisë të shkrijë. Paloseni omletën që të mbulohet djathi dhe skuqeni dhe për 1 minutë.
Hiqeni tiganin nga zjarri dhe vendoseni omletën në pjatë. Spërkateni me majdanoz dhe shërbejeni me avokado.
Këngëtarja shumë e dashur për publikun shqiptar, Vesa Luma, u tregua tepër e mirë kur e kontaktuam për ta pyetur për ushqimin e saj të preferuar, që do t’i bashkohet rubrikës tonë #PjataVIP. Pasi na përgëzoi për idenë e...
Pasi t’i prisni kastravecat në copa të vogla, merrni një oklla ose thikë dhe shtypini. Vendosini në një tas me të gjithë përbërësit e tjerë dhe 1 lugë kripë dhe përziejini mirë. Lërini 10 minuta të marinohen. Shërbejeni si...
HAPI 1Ngrohni furrën në shkallë të lartë. Hidhni patatet në një tigan me ujë të ftohtë me kripë dhe lërini të vlojnë në vatër. Pasi uji të ketë nisur të vlojn, lërini për 4-5 minuta derisa të zbuten, më...
Komento