Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Nëse i dashuron pizza-t e bëra në shtëpi, por të mundon zënia e brumit, atëherë kjo recetë është fiks për ty. Në vetëm pak minuta dhe me vetëm 2 përbërës, do t shijoni një super pizza.
Përzieni miellin që fryhet vetë me kosin grek në një tas të madh. Transferojeni në sipërfaqen ku do e punoni ku keni spërkatur paraprakisht pak miell. Punoni brumin për 8-10 minuta duke shtuar me sy pak miell sipas nevojës që të mos bëhet shumë i ngjitshëm.
Lyeni tavën me spraj për gatim dhe përhapeni brumin cep më cep.
Pasi të keni vendosur përbërësit sipas dëshirës, futeni në furrë të ngrohur paraprakisht me temperaturë 260 gradë. Temperatura e lartë është sekreti për koren krokante dhe bazën e pjekur siҫ duhet.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento