Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Gatuani njokit në një tenxhere të madhe me ujë të valuar pak të kripur. Kullojini dhe rezervoni 200 ml nga uji i gatimit.
Ngrohni gjalpin në një tigan të madh. Shtojmë njokit, djathin dhe piperin si dhe 150 ml nga uji i zierjes, ngremë pak zjarrin dhe i trazojmë fort derisa të shkrijë djathi dhe njokit te mbulohen mirë.
Hidhni më shumë nga uji i rezervuar nëse ju pëlqen më shumë. I rregullojmë me pak kripë. Transferoni njokit në tas dhe shërbejeni me një sallatë të përzier, nëse dëshironi.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento