Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Gatuani njokit në një tenxhere të madhe me ujë të valuar pak të kripur. Kullojini dhe rezervoni 200 ml nga uji i gatimit.
Ngrohni gjalpin në një tigan të madh. Shtojmë njokit, djathin dhe piperin si dhe 150 ml nga uji i zierjes, ngremë pak zjarrin dhe i trazojmë fort derisa të shkrijë djathi dhe njokit te mbulohen mirë.
Hidhni më shumë nga uji i rezervuar nëse ju pëlqen më shumë. I rregullojmë me pak kripë. Transferoni njokit në tas dhe shërbejeni me një sallatë të përzier, nëse dëshironi.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento