1 lugë gjelle xhinxher të freskët pa lëkure dhe të grirë
1 lugë çaji shafran i Indisë (tumerik)
1/4 lugë çaji kanellë
1/8 lugë çaji piper i kuq
Kripë, piper i zi
6 gota uji
2 filxhanë kale, të copëtuar
1 filxhan lakër të kuqë të grirë
1/2 filxhan çaji lëng limoni të vogël
Në një tenxhere të madhe, shtoni ujin dhe vendoseni në sobë me nxehtësi mesatare.
Pasi është nxehur shtoni qepën dhe hudhrën. Lëreni për 2 minuta dhe trazojeni herë pas here. Shtoni selinon, karrota, brokoli, domate dhe xhinxher të freskët. Trazojeni dhe lereni te zjeje për 3 minuta, duke shtuar ujë shtesë (një tjetër filxhan 1/4).
Shtoni piperin, kanellën, tumerikun dhe kripë e piper për shije. Shtoni në supë ujin e ngelur dhe lereni te zieje.
Uleni nxehtësinë dhe pak dhe lereni te zierje për 10-15 minuta ose derisa perimet janë të buta. Shtoni lakren dhe lëngun e limonit afër 2-3 minutat e fundit të zierjes.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento