1 lugë gjelle xhinxher të freskët pa lëkure dhe të grirë
1 lugë çaji shafran i Indisë (tumerik)
1/4 lugë çaji kanellë
1/8 lugë çaji piper i kuq
Kripë, piper i zi
6 gota uji
2 filxhanë kale, të copëtuar
1 filxhan lakër të kuqë të grirë
1/2 filxhan çaji lëng limoni të vogël
Në një tenxhere të madhe, shtoni ujin dhe vendoseni në sobë me nxehtësi mesatare.
Pasi është nxehur shtoni qepën dhe hudhrën. Lëreni për 2 minuta dhe trazojeni herë pas here. Shtoni selinon, karrota, brokoli, domate dhe xhinxher të freskët. Trazojeni dhe lereni te zjeje për 3 minuta, duke shtuar ujë shtesë (një tjetër filxhan 1/4).
Shtoni piperin, kanellën, tumerikun dhe kripë e piper për shije. Shtoni në supë ujin e ngelur dhe lereni te zieje.
Uleni nxehtësinë dhe pak dhe lereni te zierje për 10-15 minuta ose derisa perimet janë të buta. Shtoni lakren dhe lëngun e limonit afër 2-3 minutat e fundit të zierjes.
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento