1 lugë gjelle xhinxher të freskët pa lëkure dhe të grirë
1 lugë çaji shafran i Indisë (tumerik)
1/4 lugë çaji kanellë
1/8 lugë çaji piper i kuq
Kripë, piper i zi
6 gota uji
2 filxhanë kale, të copëtuar
1 filxhan lakër të kuqë të grirë
1/2 filxhan çaji lëng limoni të vogël
Në një tenxhere të madhe, shtoni ujin dhe vendoseni në sobë me nxehtësi mesatare.
Pasi është nxehur shtoni qepën dhe hudhrën. Lëreni për 2 minuta dhe trazojeni herë pas here. Shtoni selinon, karrota, brokoli, domate dhe xhinxher të freskët. Trazojeni dhe lereni te zjeje për 3 minuta, duke shtuar ujë shtesë (një tjetër filxhan 1/4).
Shtoni piperin, kanellën, tumerikun dhe kripë e piper për shije. Shtoni në supë ujin e ngelur dhe lereni te zieje.
Uleni nxehtësinë dhe pak dhe lereni te zierje për 10-15 minuta ose derisa perimet janë të buta. Shtoni lakren dhe lëngun e limonit afër 2-3 minutat e fundit të zierjes.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento