1 lugë gjelle xhinxher të freskët pa lëkure dhe të grirë
1 lugë çaji shafran i Indisë (tumerik)
1/4 lugë çaji kanellë
1/8 lugë çaji piper i kuq
Kripë, piper i zi
6 gota uji
2 filxhanë kale, të copëtuar
1 filxhan lakër të kuqë të grirë
1/2 filxhan çaji lëng limoni të vogël
Në një tenxhere të madhe, shtoni ujin dhe vendoseni në sobë me nxehtësi mesatare.
Pasi është nxehur shtoni qepën dhe hudhrën. Lëreni për 2 minuta dhe trazojeni herë pas here. Shtoni selinon, karrota, brokoli, domate dhe xhinxher të freskët. Trazojeni dhe lereni te zjeje për 3 minuta, duke shtuar ujë shtesë (një tjetër filxhan 1/4).
Shtoni piperin, kanellën, tumerikun dhe kripë e piper për shije. Shtoni në supë ujin e ngelur dhe lereni te zieje.
Uleni nxehtësinë dhe pak dhe lereni te zierje për 10-15 minuta ose derisa perimet janë të buta. Shtoni lakren dhe lëngun e limonit afër 2-3 minutat e fundit të zierjes.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento