1.Grini lëkurën e limes dhe vendoseni në një enë. 2.Grini barin e qepës dhe lëreni mënjanë. 3.Ndani përgjysmë avokadot, hiquni bërthamat, prituni tulin me anë të një thike dhe hiquani me anë të një luge. 4.Mbi çdo gjysmë avokado vendosni një fetë salmon të tymosur, hidhni kripë, piper dhe lëkurën e limes që keni grirë. Më pas përgatisni vezët: nxehni pak vaj ullri në një tigan, hidhni vezët me kujdes, gatuajini për 2-3 minuta, më pas me ndihmën e një luge vendosini mbi avokado. 5.Në fund hidhuni piper rozë, aromatizojini me barin e qepës dhe shërbejini menjëherë.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment