1.Grini lëkurën e limes dhe vendoseni në një enë. 2.Grini barin e qepës dhe lëreni mënjanë. 3.Ndani përgjysmë avokadot, hiquni bërthamat, prituni tulin me anë të një thike dhe hiquani me anë të një luge. 4.Mbi çdo gjysmë avokado vendosni një fetë salmon të tymosur, hidhni kripë, piper dhe lëkurën e limes që keni grirë. Më pas përgatisni vezët: nxehni pak vaj ullri në një tigan, hidhni vezët me kujdes, gatuajini për 2-3 minuta, më pas me ndihmën e një luge vendosini mbi avokado. 5.Në fund hidhuni piper rozë, aromatizojini me barin e qepës dhe shërbejini menjëherë.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment