Kuzhinë

Ngrirja e hudhrave, trendi i ri i kuzhinës që amvisat duhet ta praktikojnë!

Të ngrish hudhrat? Po po. Sikurse jeni mësuar të ngrini erëzat e tjera, duhet të filloni të praktikoni edhe ngrirjen e hudhrave.

Kështu shmangni atë procesin jo edhe aq të këndshëm të qërimit të hudhrave dhe ato nuk do ju mungojnë në asnjë recetë.

Si fillim duhet të qëroni hudhrat mirë.

Tub of garlic

Kujdes! Hudhrat nuk duhen të kenë asnjë njollë kafe. Më pas i shpëlani mirë.

Peeled garlic ready for processing and freezing

Kalojini hudhrat në një procesor ushqimi për t’i bërë një pastë kremoze.

Food processor to make garlic paste and freeze

Mjaftojnë 1 minutë që hudhrat të jenë gati.

Garlic paste in food processor about to get frozen

Masën e hudhrave e kaloni në qese të vogla që mbyllen mirë. Çdo qese duhet të ketë 1 lugë gjelle nga pasta e hudhrave dhe shtypeni me dorë që të përhapet në të gjithë sipërfaqen e qeses.

How to freeze garlic for meal prep

Hudhrat ruhen në ngrirje deri në 3 muaj (për një shije të mirë). Për mos ta harruar, vendosni sipër datën në të cilën përgatitët hudhrat.

Plastic storage bags of garlic paste - how to freeze garlic

Burimi: feelgoodfoodie.net

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply