Ngrirja e hudhrave, trendi special i kuzhinës që amvisat duhet ta praktikojnë!
Të ngrish hudhrat? Po po. Sikurse jeni mësuar të ngrini erëzat e tjera, duhet të filloni të praktikoni edhe ngrirjen e hudhrave.
Kështu shmangni atë procesin jo edhe aq të këndshëm të qërimit të hudhrave dhe ato nuk do ju mungojnë në asnjë recetë.
Si fillim duhet të qëroni hudhrat mirë.
Kujdes! Hudhrat nuk duhen të kenë asnjë njollë kafe. Më pas i shpëlani mirë.
Kalojini hudhrat në një procesor ushqimi për t’i bërë një pastë kremoze.
Mjaftojnë 1 minutë që hudhrat të jenë gati.
Masën e hudhrave e kaloni në qese të vogla që mbyllen mirë. Çdo qese duhet të ketë 1 lugë gjelle nga pasta e hudhrave dhe shtypeni me dorë që të përhapet në të gjithë sipërfaqen e qeses.
Hudhrat ruhen në ngrirje deri në 3 muaj (për një shije të mirë). Për mos ta harruar, vendosni sipër datën në të cilën përgatitët hudhrat.
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Të kanë tepruar dy feta picë nga një natë më parë dhe po gëzon sepse sapo kuptove që e ke mëngjesin gati. Ajo që duhet është vetëm t’i ngohësh shpejt e shpejt… po si? Në mikrovalë brumi bëhet si...
Lini një koment