Nga sot e tutje mielli me të cilin gatuani duhet të jetë njëri prej këtyre …

Mielli është një element kryesor i kuzhinës, i përdorur për të bërë ëmbëlsira, produkte të pjekura, tavë dhe makarona.

Megjithatë, disa lloje mielli janë më të shëndetshëm se të tjerët. Për shembull, mielli i bardhë dhe ai për të gjithë qëllimet janë më pak të shëndetshëm, pasi  nuk janë të rafinuara për të hequr krunder dhe mikrobin, i cili ruan shumicën e fibrave dhe lëndëve ushqyese të tij nga gruri.

Si të tillë, shumë njerëz janë të interesuar të zëvendësojnë miellin e bardhë me mundësi më të shëndetshme për pjekje dhe gatim.

Këtu janë 5 nga miellet më të shëndetshëm për çdo qëllim, plus profilet e tyre ushqyese.

1.Mielli i arrës së kokosit

Mielli i arrës së kokosit është pa gluten dhe një burim i mirë i yndyrës, proteinave, fibrave dhe antioksidantëve. Aroma e tij e ëmbël funksionon më së miri në produktet e pjekura si ëmbëlsira, biskota dhe kifle.

2.Miell bajame

Mielli i bajames është pa grurë dhe gluten, si dhe një burim i mirë i proteinave, yndyrës së pangopur, magnezit dhe vitaminës E.

3.Mielli i quionas

Mielli quinoa është një miell pa gluten me bazë grurë, i cili ka shumë proteina, hekur, fibra dhe yndyrna të pangopura. Ajo i jep një cilësi mallrave të pjekur, si dhe picave dhe keksave të byrekut, përveç që shërben si një trashës për supat dhe salcat.

4.Miell hikërrori

Mielli i hikërrorit është i pasur me fibra, proteina dhe minerale të shumta.

5.Miell gruri i pastër

Mielli i tërë gruri është i pasur me proteina, fibra dhe disa minerale, veçanërisht në krahasim me miellin e rafinuar të bardhë. Mund të përdoret në shumë produkte të pjekura dhe brumëra.

Lini një koment