Në tryezën e Julia Roberts: Si të gatuajmë ëmbëlsirën e preferuar të aktores
Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht që edhe aktorja e famshme e Hollywood, Julia Roberts ka shijet e saj të veçanta.
Sipas informatave të saj, Julia pëlqen pafund çdo lloj ëmbëlsire me pjeshkë, sidomos tartë me pjeshkë.
Që të gatuani dhe ju ëmbëlsirë me pjeshkë si Julia, këtu gjeni recetën:
Ingredientët
5 pjeshkë
200 gr fruta pylli
250 gr miell
125 gr sheqer pluhur
150 gr gjalpë (i ftohtë)
1 vezë
4 lugë gjelle sheqer
Kripë
Kanellë
4 gr pluhur pjekës
Udhëzimet
1
Në një mikser përgatitsni brumin e tartës duke shtuar miellin, gjalpin e ftohtë, sheqerin pluhur, pak kripë dhe vezën.
2
Miksojini derisa të lidhen, por jo shumë që të mos ngrohet gjalpi.
3
Hidheni brumin në një sipërfaqe të spërkatur me miell, krijoni një top brumi, mbështilleni me qese kuzhine dhe futeni në frigorifer për 30 minuta.
4
Pastroni dhe pritini pjeshkët në feta, spërkatini me sheqer dhe pak kanellë.
5
Hapni brumin me shpejtësi dhe vendoseni në tavën e tartës të lyer me gjalpë dhe të spërkatur me pak miell.
6
Vendosni pjeshkët rreth tavës dhe shtoni frutat e pyllit të cilave u shtoni vetëm një lugë sheqer në çastin që i vendosni në tavë.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment